Нургюл Салимова е 4-та на Турнир в Белград

Спортният талант на Еврофутбол Тихомир Иванов спечели сребърен медал на турнира Meeting Pro Athle Tour в Марсилия, след като преодоля 226 см в коронната си дисциплина скок на височина.

24-годишният плевенчанин започна с успешни опити на 210 и 215 см, но грешки на 219 и 223 см му попречи да грабне победата. Първи, с същия резултат, е пуерториканецът Луис Кастро Ривера. Трети е британецът Том Гейл, който преодоля отново 226 см, но от третия път. След като отново изравни най-доброто си постижение за годината, Тихомир ще участва на 38-та лятна Универсиада, която започва на 6-ти юли в Неапол.

Друг спортен талант на Еврофутбол - Нургюл Салимова се класира 4-та на силния турнир по шахмат – Академия Белград (24.06 – 01.-7.2019 г.), в която тя участва след специална покана от организаторите. Със спечелените 6,4 точки 16-годишната българка покри последната норма за международен гросмайстор при мъжете.

Още един талант на българския букмейкър, макар и в зимните спортове, не спира с участието си в състезания и през лятото.

Любомир Калчев, който докато се готви за старта за сезона по шорттрек, участва на състезанието "Витоша 100" с велосипед. 15-годишният ни състезател завърши на престижното 50-о място от 3000 участници, като преодоля разстоянието от 100 км в пресечена местност за 5:51.10 ч. Любомир се подготвя в Несебър, след което ще се качи на високопланинската база на Белмекен.

 Еврофутбол желае много успехи на Спортните ни таланти!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците "Труд" и Еврофутбол; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".