Василики Кадоглу и Георги Цурев победиха на плувния маратон "Археология" в Бяла

Тихомир Иванов – Спортен талант на Еврофутбол продължава с великолепните си изяви в скока на височина.

Този път в едно от най-оспорваните състезания от международния календар – Диамантената лига. В Лондон 24-годишният плевенчанин спечели бронзовия медал след опит от 224 см. На следващата височина от 227 см Тихомир не успя да се справи и така остана трети. Първи е Мажд Един Газал от Сирия с 230 см, а катарецът Мутаз Баршим е втори с 227 см.

Други трима Спортни таланти на Еврофутбол в плуването могат да се похвалят с титли и медали от две състезания през уикенда - VII плувен маратон "Археология", гр. Бяла и от Държавно лично-отборно първенство младша възраст 13-14 г. юноши и девойки. 

В неделя Василики Кадоглу и Георги Цурев триумфираха с купите от маратона на Бяла в категория "Оупън", като преодоляха най-бързо 1700-метровото трасе съответно при жените и мъжете.

Василики Кадоглу, снимка община Бяла
Георги Цурев

13-годишната ни надежда Тиана Темелкова подобри личното си време на 200 метра гръб, което й осигури бронз от Държавното лично-отборно първенство младша възраст 13-14 г. за юноши и девойки, което се проведе на столичния басейн "Спартак".

Състезателката на "Младост-91" постигна 2:35.04 мин. На 100 метра гръб Тиана записа 1:11.36 мин. и отново се нареди трета, а на 50 метра е 4-та с 33.23 сек. В коронната си дисциплина гръб тя е първа при момичетата, родени 2006 г. Тиана участва и на 50 м свободен стил, където също направи лично постижение и с 29.51 сек е 9-а.

В следващите дни предстои участие на друг Спортен талант в плуването – Светлозар Николов на Световното за жени и мъже в Южна Корея.

Еврофутбол пожелава още бъдещи успехи на Спортните ни таланти!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците "Труд" и Еврофутбол; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".