Тихомир Иванов е 7-ми в в Диамантената лига в Париж

Спортният талант на Еврофутбол – Василики Кадоглу, триумфира в 20-тия юбилеен плувен маратон "Поречки делфин", който се състоя в хърватския град Пореч на 24.08.2019 г. Талантливата ни 16-годишна плувкиня преодоля 5-километровото трасе в Адриатическо море за 58 минути и победи и при жените, и във възрастта "девойки 16-17-годишни". Васи бе повече от убедителна, след като втората финиширала – Ивана Призмич, е на 5.10 минути след нея, а третата – Нина Йокич е на повече от 7 минути и половина. В надпреварата участваха 116 състезатели.

В последния ден на август Василики и съотборникът й от варненския клуб "Астери" и Спортен талант на Еврофутбол – Георги Цурев, ще вземат участие в плувния маратон в холандския град Дордрехт. Той е благотворителен и има за цел да събере средства за болни деца, а двамата състезатели ще участват със съдействието на Община Варна след успеха им на маратона "Галата – Варна".

Друг Спортен талант на Еврофутбол – Тихомир Иванов, зае 7-о място в дисциплината скок на височина на турнира от Диамантената лига в Париж. Плевенчанинът преодоля 223 см., което му бе достатъчно, за да си осигури участие във финалите на турнира на 29 август в Цюрих.

Състезателката по тенис за хора с увреждания и Спортен талант на Еврофутбол - Зоя Чавдарова, вече е 89-та в световната ранглиста, след като се представи отлично на три турнира от серията "Фючърс" в периода 9-19 август. В първия от тях - 8-и мемориален турнир "Йенс Ванерк" в Антверпен (Белгия) Зоя стана втора по единично в утешителния турнир и втора на двойки заедно с Уи Мин Уанг от Китай. Последваха два турнира в Румъния. На Букурещ Опън тя отпадна на 1/4- финал от французойката Шарлот Фербанк, която е 41-ва в света с 2-6, 6-4, 4-6. В последното състезание – Арджес Оупън, Зоя зае 3-то място, след като загуби в полуфинала отново от същата съперничка. Участието й в тези турнири се реализира с помощта на Еврофутбол, Българска федерация по тенис и  Министерство на младежта и спорта.

Още един Спортен талант на Еврофутбол – Биляна Чавдарова, се класира 4-та във група девойки младша възраст в 3-киломентровата дистанция на състезанието с ролкови кънки, свободен стил за купа "Троян", което се състоя в събота.


Еврофутбол желае успех на всички Спортни таланти!

 


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците "Труд" и Еврофутбол; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".