Бадминтонисти и лекоатлети са новите лица, които подадоха своите проекти по програма "Спортни таланти" на Еврофутбол. Те са от Хасково, Първомай, Асеновград, Добрич и Смолян. Исканите средства са за възстановяване, лагери и участия в турнири. Наред с тях все повече плувци и кануисти се включиха в общонационалния конкурс за финансиране на състезатели в индивидуалните дисциплини до 25 годишна възраст. Броят на кандидатурите, регистрирани при партньорите на програмата от Фондация "Работилница за граждански инициативи", достигна двуцифрено число.

Две седмици преди крайния срок Еврофутбол и ФРГИ очакват проектите на спортистите. Документите трябва да се изпратят на електронен адрес [email protected] до полунощ на 28.02.2017 г.

В конкурса по "Спортни таланти" могат да участват всички спортисти, които са в една от трите възрастови категории:
 - до 16 години (като кандидатите трябва да не навършват 16 г. преди 1 януари 2018 г.);
 - от 16 до 20 години (като кандидатите трябва да са навършили 16 г. до 31декември 2017 г., включително и да не навършват 21 г. преди 1 януари 2018 г.);
 - 21 до 25 години (като кандидатите трябва да са навършили 21г. до 31 декември 2017 г., включително и да не навършват 26 г. преди 1 януари 2018 г.).

Списъкът с допустимите спортове наброява над 72 вида. Условията за кандидатстване включват попълването на формуляр и бюджет, предоставяне на две препоръки и снимка от кандидатите. Указанията можете да намерите тук. Важна предпоставка е исканата от Еврофутбол сума да не е по-голяма от 5 000 лева. Необходимо е още и 20% съфинансиране, както и обосновка на бюджета.

За улеснение на кандидатите Еврофутбол реализира нов сайт talanti.eurofootball.bg, където в раздел Кандидатстване е налична цялата информация за конкурса. Документите могат да се намерят и на уеб страницата на ФРГИ http://www.wcif-bg.org/contests.php?page=contests&&id=104&v=6

Българският букмейкър Еврофутбол очаква проектите на спортните таланти!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците "Еврофутбол" и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.