Още седем дни остават до края на общонационалния конкурс за Спортни таланти на Еврофутбол за 2017 г. – датата 28 февруари е последният шанс на българските спортни надежди да станат част от едноименната програма на букмейкърската къща за настоящата година. Условията са ясни – атлетите трябва да са на възраст до 25 години, да се сътезават в инивидуални спортове и да са достатъчно мотивирани, за да извървят пътя на своя успех. Еврофутбол отпуска до 5 000 лева на всички, чиито проекти ще бъдат одобрени, като има един важен фактор при оформянето на бюджета на всеки кандидат – 20% самоучастие. Традиционно и както го прави през изминалите пет издания на програма "Спортни таланти", компанията отпуска поне една специална квота за параолимпийци, както и за спортисти с увредено зрение и/или слух.

Букмейкърската къща и нейният партньор в каузата – Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ), очакват кандидатурите на електронен адрес [email protected], а за улеснение на атлетите бе създаден и нов сайт talanti.eurofootball.bg, където в раздел КАНДИДАТСТВАНЕ е налична цялата информация за конкурса. Документите могат да се намерят и на уеб страницата на ФРГИ тук.

Дотук постъпилите проекти са за различни спортове, като най-много са кандидатите от лека атлетика и плуване, а най-младият кандидат е на възраст 15 години.

Еврофутбол и ФРГИ очакват проектите на новите Спортни таланти до 28.02.2017 г. до 24.00 часа на електронната поща [email protected]. Желаем успех на всички спортисти!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците "Еврофутбол" и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.