Седем проекта отпаднаха по административен критерий

118 спортисти се борят за финансиране по програма "Спортни таланти" на Еврофутбол, след като от постъпилите общо 125 проекта 7 отпаднаха още в началната фаза на оценяването, поради некоректно попълнени документи (т.нар. административен критерий). Това стана ясно, след като партньорите на букмейкърската къща в каузата – Фондация "Работилница за граждански инициативи", осигуриха техническата обработка на кандидатурите и ги изпратиха за разглеждане от Групата на съветниците, в която попадат представители на медийните партньори на Програмата, общественици, настоящи и бивши спортисти и треньори.

Ето имената на отпадналите:

1. Михаел Михайлов, Стара Загора, 15 г., тенис на маса;
2. Цветейоана Пейчева, Сестримо, 8 г., художествена гимнастика;
3. Мария Манова, София, 11 г., фигурно пързаляне;
4. Рая Лалова, Мездра, лека атлетика;
5. Божидар Темелков, Айтос, 18 г., джудо и самбо;
6. Радостина Лулова, Кърджали, 24 г., силов трибой;
7. Цвета Галунова, Велико Търново, 21 г., шахмат.

За финансова подкрепа в размер на до 5 000 лева се състезават атлети от различни спортове, а както Еврофутбол вече обяви, търсената от спортистите сума е близо половин милион лева.

След като приключи оценяването на проектите от специалното жури, букмейкърската къща ще организира официална церемония, на която ще обяви победителите, както и размера на тяхното финансиране. Очаква се това да се случи в края на март, а на церемонията ще бъдат поканени и всички, чиито усилия са допринесли за популяризирането на каузата през шестте години на нейното осъществуване.

Еврофутбол благодари на всички свои партньори и на всички атлети, които оценяват приноса на програма "Спротни таланти" за развитието на българския спорт!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците "Еврофутбол" и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.