Компанията бе отличена за Програма "Спортни таланти" в катерогията "Малък и среден бизнес"

Еврофутбол спечели голямата награда за корпоративно-социална отговорност в категорията малък и среден бизнес на 14-то издание на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Събитието се състоя вчера, 14.03.2017 г. и на него присъстваха представители на най-големите компании в България, съмишленици на Форума от неправителствения сектор, дипломати и медии. Компанията грабна приза заслужено, след като представи петото издание на своята програма "Спортни таланти", чрез която финансира атлети в индивидуални спортове на възраст до 25 г., вкл. параолимпийци и хора с увреден слух/зрение. Чрез каузата, букмейкърската къща в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи", дава "образ" на термина "отговорно корпоративно поведение към обществото", разработвайки стратегически и с цел устойчиво развитие своя проект вече шеста година.

Представителят на Еврофутбол – г-жа Екатерина Тонова, получи голямата награда от името на компанията, а нейн специален гост и придружаващ на събитието бе един от Спортните таланти за 2016 г. – джудистът Ивайло Иванов, който стана 7-ми на Олимпийските игри в Рио де Жанейро миналата година. "Искам да благодаря на екипа на Еврофутбол за подкрепата, която оказва на българския спорт; за грижата, която всеки един от нас – Спортните таланти, получава не само под формата на финансова помощ, но и като човешко отношение; за това, че ни помага да постигаме мечтите си!", сподели Ивайло пред препълнената зала "Роял” на София Хотел Балкан.

И към момента букмейкърската къща продължава да работи по своя проект – старта на Програмата за 2017 г. бе обявен в края на януари, когато започна общонационалният конкурс за финансиране на спортисти, а към днешна дата получените 125 кандидатури са преминали техническа обработка и се разглеждат за оценка от Група на съветниците. Близо половин милион лева са търсените средства по програма "Спортни таланти" на Еврофутбол за 2017 г. – това показват разчетите след преглед на всички подадени проекти, а в края на м. март се очаква да станат ясни и имената на победителите за настоящата година – атлетите, които ще бъдат финансирани с до 5 000 лева.

Еврофутбол поздравява всички компании, които приемат грижата за обществото за своя кауза и благодари на всички, които оценяват приноса на програма "Спортни таланти" за развитието на българския спорт!