Мария Делчева с успех на двойки от турнир по бадминтон в Милано

Спортният талант на Еврофутбол Диляна Минкина спечели златен медал от маратона на Стара Загора на дистанцията от 10 550 м. 20-годишната пирдопчанка постигна рекорд на трасето, като финишира за 38:31 мин.

 

Още успехи завоюваха Спортните ни таланти. Мария Делчева спечели титлата на двойки при девойките на международния турнир за юноши и девойки до 19 г., който се проведе от 31.03. до 02.04.2017 г. в Милано (Италия). Тя бе в тандем с Христомира Поповска от Първомай, като последователно победиха испанки, италианки (с 2-0 гейма), рускини (с 2-0 сета). На финала се справиха без проблеми с румънки – 21-15 и 21-18. 16-годишната софиянка достигна до ¼-финалите на сингъл, но там загуби след оспорван двубой от бъдещата шампионка – индийката Пурва Барве с 13-21 и 19-21. Преди това тя преодоля съпротивата на французойката Айноа Десмонс с 21-13 и 21-13 и румънката Мария Александра Дуто с 21-15 и 21-11.

Един сребърен и два бронзови медала е активът на Десислава Стоянова от държавното първенство и балкански шампионат по биатлон, който се проведе през седмицата в Пампорово. Второто място на почетната стълбичка за Деси бе от преследването, а двете 3-ти места са в спринта и смесената щафета. В индивидуалната надпревара Деси зае 5-о място.

Другият ни талант в биатлона – Димитър Герджиков, се задоволи с две 4-ти места – в спринта и преследването, а в индивидуалната дисциплина е 5-ти.


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците "Еврофутбол" и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.