Иван Алмаджиев с победа на турнир по плуване в Солун

Спортният талант на Еврофутбол Антоан Божилов се представи блестящо на международния турнир по лека атлетика за хора с увреждания в Загреб и покри два норматива за участие на Световното първенство за параатлети в Лондон. В събота 23-годишният столичанин постигна 11.64 сек. на 100 метра (11.70 секунди норма), а ден по-късно направо отвя изискуемите 11.50 метра в тройния скок с невероятните 13.05 метра. Така Тони ще участва в три дисциплини – 100 метра, троен скок и скок дължина (с норматив от предишно състезание) на шампионата на планетата в британската столица, който е от 14 до 23.07.2017 г.

Друг Спортен талант на българския букмейкър – Иван Алмаджиев, се завърна със златен медал от международния турнир по плуване "Македоники" в град Солун. 16-годишният пловдивчанин завърши с 25.25 сек на 50 метра бътерфлай и се окичи със златото. На 100 метра свободен стил той постигна 54.81 сек, което му бе достатъчно за 4-то място.

14-годишният ни талант в таекуондото – Александър Джорджев, спечели първо място на турнира HereyaTrophy в София с категорични резултати над представители на Гърция. Първата среща той победи с 48:6, втората надделя с 26:6, а в третата отстрани съперника си с 31:9.

Едно първо и едно второ място записа друг наш Спортен талант – Димитър Райкин, на Мастърс турнира по фехтовка във Варна, в който участват само първите осем най-добри състезателя за всички оръжия във всички възрасти. До 15 г. Димитър зае първо място, а при кадетите е втори. На 28 май бяха наградени и носителите на Купа България за 2017 г., а Дими получи своя трофей за възраст до 15 г.

Спортният талант на публиката – Александър Сръндев пък стана държавен шампион по дуатлон за мъже за първи път от 2015 година насам, но за сметка на това напълно заслужено. 19-годишният столичанин бе най-бърз в една от дисциплините от спорта триатлон (5 км. бягане, 20 км. колоездене и 2,5 км. бягане), като остави след себе си втория на 29 секунди, а третия – на близо минута. Турнирът се състоя в Плевен и е първото държавно първенство тази година. След два дни Александър ще бъде официално награден за Спортен талант на церемония в НСА.

 


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.