Точно 15 дни преди да навърши 16 години Тодор Тодоров (плуване) бе и официално обявен за Спортен талант на Еврофутбол – това стана ясно днес, 30.05.2017 г. на специална церемония, състояла се в Спортното училище "Юри Гагарин" в Бургас. Той получи чек на стойност 3 835 лева, а средствата по едноименната програма на българския букмейкър ще бъдат изразходени за закупуване на екипировка, за провеждането на два подготвителни лагера, за участие в три състезания и за възстановяване.

"Искам да приветствам Тодор с "Добре дошъл" в семейството на Спортните таланти на Еврофутбол и да му пожелая програмата да му помогне да развие още повече своите състезателни и личностни качества" – заяви Елица Иванова от "Връзки с обществеността" на Еврофутбол при връчването на символичния чек на Тодор.

"Поздравявам Тодор за честната победа и за неговата борбеност! Обръщам се и към вас – неговите съученици и съотборници и и ви призовавам да се възползвате от шансовете, които програма "Спортни таланти" ви предлага – кандидатствайте и се надявам догодина някои от вас да са също част от семейството на Еврофутбол!" – допълни Илиана Николова – изпълнителен директор на партньорите по програма "Спортни таланти", Фондация "Работилница за граждански инициативи".

"Благодаря на Еврофутбол за доверието и най-вече на всички хора, които гласуваха за мен и спомогнаха да бъда избран за Спортен талант на публиката, ще се постарая тази година да изпълня поставените си цели!" – каза развълнуваният младеж.

Припомняме, че Тодор събра най-много гласове – 594 в анкетата "Спортен талант на публиката", която се проведе от 28.04. до 14.05.2017 г. на сайта talanti.eurofootball.bg. С почти 130 гласа по-малко втори остана Александър Сръндев (триатлон), който също получи финансиране по програмата.

"За нас е голяма чест, че сте избрали наш ученик за Спортен талант на Еврофутбол! Радвам се, че оценявате неговия талант и ви обещавам, че ще помогнем за неговото развитите с каквото можем!" се обърна директора на Спортното училище, г-н Георги Георгиев, към представителите на букмейкърската къща и на Фондацията.

Сред присъстващите на церемонията бяха съученици, преподаватели и съотборници на Тодор, неговата треньорка и семейството му.

Вече девет години Тодор е състезател на ПК "Черноморец" – Бургас. От международни турнири има 7 златни, 16 сребърни и 6 бронзови медала. Сред едно от най-важните му състезания тази година са младежките Олимпийски игри в унгарския град Дьор от 22.07 до 30.07.2017 г., чиято подготовка се поема от "Еврофутбол"..


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.