20-годишният състезател по триатлон Александър Сръндев от София е вторият официален победител в анкетата "Спортен талант на публиката" на Еврофутбол за 2017 г. – това бе обявено на вчерашната (31.05.2017 г.) официална церемония, организирана от букмейкърската къща в партньорство с Националната спортна академия, в една от залите на висшето учебно заведение. Александър получи чек за 3 600 лева, с които компанията го подпомага за оборудване, тренировъчен лагер на Белмекен, за участие на Европейските първенства по крос триатлон и крос дуатлон в Румъния през юли и за възстановяване.

Младият софиянец събра над 450 гласа в допитването, което се проведе от 28.04. до 14.05.2017 г. на сайта talanti.eurofootball.bg, а на първо място застана 16-годишният Тодор Тодоров (плуване) от Бургас. Освен представители на Еврофутбол и на Фондация "Работилница за граждански инициативи", която е партньор и съмишленик по програма "Спортни таланти", на събитието присъстваха и близки, приятели и състуденти на Сръндев, който е и първи курс в специалност "Кинезитерапия" в НСА.

"Благодаря на Еврофутбол" за шанса, който ми дават! Надявам се да използвам дадената ми възможност по най-добрия начин и да се развивам в своя спорт, за да се гордеете с мен и да развявам знамето на България на почетната стълбичка!", каза развълнуваният триатлонист, който бе в компанията на своята треньорка Иванка Бонова.
"Гордея се с успеха на Александър - той е един от малкото младежи, за които спортът е приоритет и той му е отдаден изцяло. Това е първата безвъзмездна помощ, която Алекс получава и знам, че благодарение на нея ние ще минем на друго, по-високо ниво на подготовка!", сподели Бонова.

ПР-ът на Спортната академия, г-жа Теодора Георгиева, която бе на събитието като представител на Академия, приветства присъстващите с "Добре дошли!": "Радвам се, че НСА има свой пореден възпитаник, който е Спортен талант на Еврофутбол и му пожелавам заедно със спортните успехи да набляга и на ученето, защото спорта има нужда и от добри кинезитерапевти!"

Александър Сръндев е състезател на СК "София" от 2010 г., а първите си две години като професионален атлет е прекарал в ПК "Левски". Печелил е държавни, балкански и европейски титли в триатлона и неговите разновидности (дуатлон, акватлон, крос триатлон и крос дуатлон), а последният му голям успех е сребърния медал от Европейското първенство по крос дуатлон в Румъния през 2016 г., когато е само на 18 години. Целите му за настоящата 2017 г. са класиране в призовата тройка на Европейските първенства в северната ни съседка по разновидностите на триатлона - дуатлон, крос дуатлон и крос триатлон, за чиято подготовка Еврофутбол го финансира.

 


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.