Това са двете мотота на най-новите Спортни таланти на Еврофутбол – Тодор Тодоров и Александър Сръндев. Тодор е почти на 16 години и тренира плуване. Александър е от София и е на близо 20 години. Те се наредиха съответно на първо и второ място в допитването за "Спортен талант на публиката", което се проведе на сайта на едноименната програма на българския букмейкър talanti.eurofootball.bg от 28.04. до 14.05.2017 г. Тодор спечели с близо 600 гласа, а с около 130 зад него остана Алекс. Вижте какво споделиха двамата малко, след като бяха официално приветствани в семейството на Спортните таланти на Еврофутбол:

1. Здравейте, представете се с няколко думи.
2. Защо кандидатствахте по програма "Спортни таланти" на Еврофутбол?
3. Как се почувствахте, когато разбрахте, че сте сред одобрените и ще бъдете финансиран по програмата?
4. Какви са целите Ви - какво очаквате от предстоящата година?
5. Какво очаквате да се промени за Вас след финансирането от Еврофутбол?
6. Какво е Вашето мото?
7. Какво ще пожелаете на останалите Спортни таланти?

1. Здравейте! Казвам се Тодор от град Бургас. На 15 години съм и практикувам плуване.
2. Кандидатствах, за да мога да се развивам по-добре с вашата подкрепа и да имам по-добри успехи от предишните години.
3. Страхотно! Чувството е уникално и бях много щастлив! 
4. Една от целите ми през тази година е да се класирам на добро място на младежките Олимпийски игри, които предстоят през юли в унгарския град Дьор, а също така и на най-важното ми състезание в България – държавния шампионат за мъже и жени след месец.
5. Очаквам да се променят много неща, като например моята подготовка и постиженията ми. Надявам се да бъда много по-успешен и да печеля призови места. 
6. Моето мото е "Не мечтай за победата - тренирай за нея!" 
7. Искам да им пожелая много успехи, да вървят напред и да вярват в себе си!

1. Здравейте! Казвам се Александър Сръндев, на 19 години съм, от София. Национален състезател съм по триатлон и лека атлетика.
2. Причината да кандидатствам по програма "Спортни таланти" е, че до този момент не получавах финансиране от страна на федерациите и бях в тежест на родителите ми в последните две години, тъй като те единствено седяха зад мен от финансова гледна точка. Видях, че се развивам и че съм талантлив състезател и така реших, че програмата на Еврофутбол е една наистина страхотна възможност да се превърна в още по-добър спортист, без да обременявам други хора. Тази програма е може би единствената в България, която застава зад младите спортисти и им помага безусловно в техните начинания!
3. Първоначално не можех да повярвам, че печеля, тъй като бях станал втори в крайните резултати на гласуването за "Спортен талант на публиката". Късметът обаче, отново ми се усмихна, тъй като Еврофутбол взе решение и вторият да получи нужното финансиране.
4. Целите ми за тази година са няколко и ще трябва доста работа. Най-напред да подобря всеки един аспект от подготовката ми и всяка една от дисциплините в триатлона. Това се надявам да доведе до класиране в ТОП 3 при мъже до 23 г. в Европа на крос дуатлон и максимално популяризиране на спорта триатлон в България. Вярвам, че финансирането ще ми помогне не само да се подготвя максимално добре физически, но и ще ми даде и положителна нагласа, че вече някой седи плътно зад мен и вярва в способностите ми.
5. Надавам се в края на кампанията да съм изпълнил всичко от гореспоменатите ми цели и България да се гордее с още един спортист на европейско и световно ново. Надявам се и да се отдели и по-голямо внимание на един от най-увлекателните и тежки спортове като триатлона.
6. "Печели с усмивка!" е моето мото!
7. Искам да пожелая на останалите Спортни таланти да вярват в себе и своите възможности, защото всичко се случва първо в главата. Вие не сте случайно избрани! Накарайте всеки един българин да се гордее с Вас и Вашите постижения!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.