Диана Петкова - Спортен талант на Еврофутбол, постави нов национален рекорд за девойки старша възраст на 100 метра бътерфлай по време на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки в Нетаня (Израел), което се провежда до неделя. 17-годишната ни състезателка записа време 1:02.97 мин., като подобри предишния резултат с 59 стотни, който отново бе нейн. Това й осигури 32-о време в дисциплината. Така Диди показа ясно, че малшансът от първия старт вече е забравен.

Утре Диана стартира на 50 метра свободен стил, а в неделя е 50 метра бътерфлай. Другият ни Спортен талант в Израел – Петър Божилов, ще се опита да подобри представянето си до момента, като в събота ще участва в последната си дисциплина на шампионата - 800 метра свободен стил. Вчера той се класира на 22-ро място на най-дългата дистанция от 1500 метра св. стил с резултат 16:07.94 мин.

 


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.