Спортният талант на Еврофутбол Михаела Кафтанова и партньорката й Гергана Топалова загубиха срещу холандките Лекси Стивънс – Изолде де Лонг с 2:6, 2:6 решителния двубой на двойки на Европейската лятна купа по тенис в Арад (Румъния). Националките ни до 18 години стартираха сблъсъка си с Холандия със загубата на Зиновия Ванева от Ева Ведер с 2:6, 1:6. Във втория сингъл Гергана Топалова върна надеждите ни след битка, продължила 2:15 часа и победа над Лекси Стивънс с 4:6, 6:4, 6:4. Срещите се играха при изключително горещо време и температури от 39 градуса. Това предопредели и състоянието на Топалова в срещата на двойки и особено в първия сет, където тя се почувства зле.

Михаела Кафтанова вдясно
Михаела Кафтанова, Зиновия Ванева и Гергана Топалова

Днес сутринта българките ще играят с Португалия за 5-то място. По предварителна заявка първа на корта излиза Михаела Кафтанова срещу Рита Пинто, вторият сингъл е Лусия Китерио – Гергана Топалова, а на двойки са Кафтанова – Ванева срещу Франсиска Жорже – Лусия Китерио. България е в група „С“ заедно с отборите на Великобритания, Холандия, Полша, Португалия и Румъния.


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.