Гладиаторско злато за Александър Джорджев от световното по таекуондо за кадети

Спортният талант на Еврофутбол Ангел Кодинов е 8-ми в света на 500 м едноместно кану от шампионата на планетата в Рачице, Чехия. Победител стана представителят на домакините Мартин Фукса, а 19-годишният пловдивчанин остана на 3,64 сек след него.

В истински гладиатор се превърна 14-годишният Александър Джорджев, който спечели златото в кат. до 57 кг от Световното първенство по таекуондо за кадети в Шарм Ел Шейх, Египет със счупена ръка. Още в първата среща дупничанинът претърпя травма, но това не му попречи да спечели срещата си с 18-4 срещу Абдулах Сабах от Саудитска арабия. Последва победа над египтянина Али Селим с 24-14. На полуфинала се изправи срещу тайландеца Панаторн Талайвонг и го разгроми с 31-11. На финала отнесе иранеца Седик Рахминя с 27-12. Това е първи златен медал на българското таекуондо на толкова голямо състезание.

Александър Джорджев и треньорът му Христо Михалчев
Александър Джорджев - злато

Диана Петкова се класира на 14-о място на 50 метра свободен стил на Световно първенство по плуване за юноши и девойки в Индианаполис, САЩ. Талантливата ни плувкиня записа 25.94 сек в полуфиналната си серия в неделя. В петък 17-годишната пловдивчанка постигна 1:14.43 мин на 100 м бруст и се нареди 37-ма. Същият ден Петър Божилов зае 17-о място на 800 м св. стил с резултат 8:17.54 мин. Днес Петър ще участва в последния си старт на 1500 м св. стил.

Диана Петкова
Петър Божилов

Ето още новини, свързани със Спортните таланти на Еврофутбол:

Стефани Музакова не успя да влезе в златната група на Световно първенство по ветроходство за жени в клас "Лазер радиал" и в момента заема 41-ва позиция в сребърната група. Надпреварата продължава и в момента в Мадемблик, Холандия.

Стефани Музакова
Диляна Минкина
Михаела - петата от дясно на ляво

Диляна Минкина се нареди на 19-о място на 1500 метра на лятната Универсиада в Тайпе. Възпитаничката на Цвети Кирилова имаше трудна аклиматизация и финишира за 4:39.36 мин.

Михаела Кафтанова и съотборничките й от ТК "Дема" се наредиха на 4-то място на държавното отборно първенство по тенис за жени в Банкя.


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.