Габриела Антова е 22-ра до момента на Европейското първенство по шах до 16 г.

Спортният талант на Еврофутбол Диляна Минкина обра призовите места на щафетния маратон в София, който се проведе в чест на 132-та година от Състезанието и на 100-годишнината от първия Екиден маратон в Япония. 20-годишната състезателка се класира на първо място при жените на 5000 метра, като преодоля разстоянието за 17:18 минути. Диляна, заедно с друг Спортен талант на българския букмейкър – Александър Сръндев, както и още четирима състезатели (Николай Начев, Димитър Каменов, Данчо Петров и Андрей Гридин) грабнаха първото място при смесените щафети, а в общото подреждане са 2-ри. Александър бяга 10 км, които преодоля за 33.55 мин.

Диляна Минкина - I място
Александър Сръндев - първи ред вторият от дясно на ляво
Александър Сръндев
 

Друг Спортен талант на Еврофутбол – Габриела Антова заема 22-ро място във временното класиране на Европейското първенство по класически шахмат за девойки в румънския град Мамая. След първите два кръга Габи е с актив от 1.5 точки. Тя започна с реми срещу испанката Селия Ониева Жилис и то след трикратно повторение на ходовете. След това 15-годишната софиянка победи представителката на Латвия Дана Вамбуте. Днес от 15.00 ч. Габи ще играе с белите фигури срещу гъркинята Магдалини Лука.


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.