Габриела Антова дели 9-16-то място на Европейското първенство по шах до 16 г.

Спортният талант на Еврофутбол Мария Делчева триумфира с титлата на турнира по бадминтон за юноши и девойки до 19 г. в Калпейда, Литва. 17-годишната софиянка постигна пет победи, като през цялото състезание не загуби и гейм по пътя към успеха.

Мария Делчева
Мария Делчева - I място
Мария Делчева с медала

Мария започна с 2-0 срещу Ханалийна Пихо от Финландия, последва истински разгром над Магдалена Кулска от Полша (21-8 и 21-9). На 1/4.-финала се изправи срещу 7-та м схемата Влада Гюнга от Румъния и надделя с 21-15 и 21-10. В полуфинала рускинята Анастасия Осяненко взе по 12 точки и в двата гейма, а на финала Делчева поведе с 21-16 и 9-11, когато съперничката й Ела Сьодерстрьом от Швеция се отказа. Така Мария триумфира за втори път на сингъл тази година, след титлата от Гърция. Спортният ни талант води в европейската ранглиста при девойките с 345 точки преди успеха й в Литва, който ще й позволи да добави 100 точки към актива си.

Друг Спортен талант на Еврофутбол – Габриела Антова дели 9-13-то на Европейското първенство по класически шахмат за девойки до 16 г. в румънския град Мамая. Габи има 3,5 точки след две победи и три ремита, като по допълнителен показател е 13-та до момента в подреждането. Днес от 15.00 часа тя ще играе с черните фигури срещу Анна Белон Крамлинг от Швеция - дъщеря на легендарната грос-майсторката Пия Крамлинг.


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.