Три победи и две загуби е активът на Спортния талант на Еврофутбол Габриела Антова от Световно първенство по класически шахмат за младежи и девойки до 16 г., което се провежда от 16-ти до 26-ти септември в уругвайската столица Монтевидео.

В първия кръг 15-годишната столичанка победи австрийката Венла Лимисало, във втория надделя над румънката Мария-Александра Кочан, а в третия се справи с Мария Палма от Италия. За съжаление в четвъртия кръг тя загуби от водачката Полина Шувалова от Русия. В сряда Габи записа второ поражение - този път от другата представителка на руската школа и миналогодишна европейска шампионка Александра Малцевска. Така спортният ни талант оформи актива си на 3 точки, което й осигурява 13-то място във временното класиране.

Другата ни участничка в Уругвай и Спортен талант на Еврофутбол от 2016 година – Виктория Радева, е 5-та с постижение от 4 точки.


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.