Трима от Спортните таланти на Еврофутбол за 2017 г. – Габриела Антова, Калина Христова и Александър Сръндев, постигнаха впечатляващи резултати на състезания на световно и национално ниво през изминалите празнични дни. Габи продължава и днес (25.09.) своята битка на Световното първенство по шахмат за младежи и девойки в Уругвай – тя ще играе с черните фигури срещу индийката Гупта Меенал в борба за по-горно място във временното класиране. Към момента - един кръг преди края на първенството, 15-годишната столичанка е на единадесето място, вкл. по допълнителни показатели, с 5,5 точки след пет победи, три загуби и едно реми. Стискаме палци на Габи и й желаем успех!.

Габриела Антова
Калина Христова
Александър Сръндев - I място

Виктория Радева, миналогодишен Спортен талант на Еврофутбол пък е втора във временното класиране на състезанието със седем точки – браво, Вики!

Калина Христова отбеляза три победи в предварителна група 15 на турнира по тенис на маса "Словения оупън" – тя срази представителката на домакините Ана Тофанд с 3:0, след това отбеляза срещу Винг Чау (Хонконг) 3:2 и накрая победи чехкинята Аньешка Илчикова отново с 3:2. Отличното представяне осигури на Калина място в основната схема, където на 23.09. се срещна с Лора Опека от Словения. За съжаление Христова бе победена с 1:3 и така отпадна от индивидуалната надпревара на турнира още в първия кръг.

Спортният талант на публиката Александър Сръндев отново показа високата си класа, грабвайки първото място на едно от най-силните и тежки планински бягания в страната "Витоша – моята планина". Бягането по 16-километровото трасе (от кв. "Бояна" до хижа "Алеко" с над 1100 метра положителна денивелация) се проведе на 24.09.2017 г. и въпреки острите болки в ахилеса, които го накараха да намали темпото и в много случаи буквално да ходи, Алекс пребори едни от най-добрите българки състезатели в планинското бягане и завърши първи в своята възрастова група (мъже до 20 години) с време 1ч. 34 мин. 11сек.
 


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.