Българско дерби на Световното първенство по шахмат за младежи и девойки в Уругвай се играе днес, 26.09.2017 г. – пред дъските застават две от Спортните таланти на Еврофутбол, Габриела Антова (2017 г.) и Виктория Радева (2016 г.)!

Габриела Антова
Виктория Радева

Вчера, 25.09.2017 г., в 10-тия кръг на турнира FM Габриела Антова спечели с черните фигури срещу Гупта Меенал от Индия и така с актив от 6.5 точки, вкл. допълнителните показатели се нареди на осмо място във временното класиране. FM Виктория Радева и Спортен талант на букмейкърската къща за 2016 г. пък е на втора позиция със 7 точки.

Днес, след всички изиграни вчера срещи между десетки представители от цял свят, двете гранд дами на българския шах запазват позициите си в класирането и очакват сблъсъка помежду си в битка за по-горна позиция.

Габи играе с белите фигури, а Вики – с черните, а по-важното е, че победата за българския спорт е гарантирана!

Успех!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.