Трима от Спортните таланти на Еврофутбол за 2017 г. представиха България на изключително силни международни турнири през изминалите дни.

Добрите новини започват с достойното представяне на Владимир Далаклиев, който взе участие в третия кръг от веригата Гран При турнири по таекуондо, който се проведе в Лондон в края на миналата седмица (19-22.10.2017 г.).
Влади преодоля представителя на домакините Петер Лонгобард в първия кръг на състезанието, след като го победи в оспорваната среща с 11:10. Във втория етап на надпреварата Далаклиев излезе срещу олимпийския шампион от 2012 г. и бронзов медалист от Игрите в Рио, Жоел Гонзалес Бонила – битката бе изключително тежка и равностойна, като през цялото време българинът водеше, но 10 сек. преди финала испанецът обърна срещата в своя полза.

Мария Делчева – друг Спортен талант на Еврофутбол, бе единственият индивидуален представител на Европа на провелото се в Индонезия Световно първенство за младежи и девойки по бадминтон, което се проведе също в края на миналата седмица. Делчева присъства на специална пресконференция, в която представи достойно Стария континент, а в играта си отново показа класа – успя да стигне до третия кръг на турнира, където отпадна от малайзийката Син Юоу Енг след доста оспорван двубой, в последния решаващ гейм, с резултат 21:19 точки. В отборното класиране, Мария стана 34-та, заедно с другите момичета от националния ни отбор.

Иван Алмаджиев – един от най-добрите български плувци и Спортен талант на Еврофутбол, "отбеляза" две първи и две втори места на индивидуалното си представяне, както и две втори места на щафетата на международния турнир "Орестиада", който се проведе в Гърция на 21-22.10.2017 г., както следва:
• 50 м бътерфлай - І място с време 24,90 сек;
• 100 м св. стил - І място с 53,64 сек;
• 50 м гръб - ІІ място с 27,44 сек;
• 100 м бътерфлай - ІІ място с 56,62 сек и на три стотни от първото място;

• Щафета 4х100 м св. стил (2 момичета + 2 момчета) - ІІ място;
• Щафета 4х100 м съчетана (2 момичета + 2 момчета) - ІІ място.

Еврофутбол благодари на своите Спортни таланти за отличното представяне и им желае още бъдещи успехи!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.