Еврофутбол и Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) получиха приза "Най-сполучливо партньорство" за програма "Спортни таланти" по време на 12-те годишни награди "Най-голям корпоративен дарител" на Българския дарителски форум (БДФ). Официалната церемония се състоя на 23.11.2017 г., а нейн домакин беше Румен Радев, Президент на Република България.

Статуетката отличава партньорствата между компании, НПО, публични институции или медии при осъществяването на благотворителни проекти в подкрепа на обществени каузи и се връчва след гласуване на членовете на БДФ.

"Eврофутбол прави нещо наистина значимо с програма "Спортни таланти" – над 650 000 лева, вложени в нея, 127 финансирани спортисти, като тази година те са 27" – заяви Илияна Николова – изпълнителен директор на ФРГИ. "Един от тези състезатели е Владимир Далаклиев, който спечели първия за България медал от Световно първенство по олимпийско таекуондо при мъжете, който днес е сред нас тук. И макар неговият цвят да е бронзов, той грее със силата на златото", добави Николова.

Елица Иванова
Елица Иванова, Илияна Николова и Владимир Далаклиев
Ръка за ръка
Румен Радев - Президент на РБ и Владимир Далаклиев

"Първо искам да благодаря на членовете на БДФ за това, че са гласували за нас. Нашето партньорство с ФРГИ датира от 2007 година. От тогава до сега те ни водеха, наставляваха, подкрепяха. "Еврофутбол" даряваше, изискваше, съветваше се, организираше. Така успяхме да стигнем до тук – ръка за ръка" – каза Елица Иванова – директор "Маркетинг" в "Еврофутбол" и показа нагледно как бизнеса, НПО сектора и бенефициентите работят заедно.

 Ето и останалите победители в отделните категории:
- В категорията "Най-голям обем финансови дарения" печели Дънди Прешъс Металс Челопеч (с дарени 1 337 874 лв).
- Статуетката "Най-голям обем нефинансови дарения" е за TELUS International Europe (147 970 лв., дарени в стоки и материали).
- Призът "Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите" за втора поредна година е за е SAP Labs България – 378 служители имат 11 217 часа реализирана доброволческа дейност в работното време и са доброволствали до 15 дни годишно.
- В категорията "Най-щедър дарител" печели TELUS International Europe с дарени 2% от печалбата преди облагане.
- Качествените награди на конкурса са за AVON с програмата "От любов към живота - AVON срещу рака на гърдата, която спечели гласовете на журито в категорията "Най-добра дарителска програма", а социалноотговорната инициатива на Нова Броудкастинг груп и Reach for change България "ПРОМЯНАТА" - остава лидер в "Най-устойчива дарителска програма".
- Филип Морис България печели в категорията "Най-добра дарителска програма на малко и средно предприятие" с програмата "Забавно лято, Грижовна есен".