Мария Делчева стана трета сред жените по бадминтон в Латвия

Спортният талант на Еврофутбол Диана Петкова извоюва 4 златни и един сребърен медал на турнира по плуване "ІV Делфин Куп 2018" в Скопие – Македония, който се проведе на 2 и 3 юни 2018 г. Тя спечели и наградата за най-добра състезателка в надпреварата. Първите места на Диана са на 50 м кроул с 27.26 сек., 100 м кроул - 59.82 сек., 50 м бруст - 34.74 сек. и 50 гръб - 31.50 сек. На 100 гръб тя завърши втора с 1:06.76 мин.

Диана Петкова - I място
Диана Петкова

16-годишната Мария Делчева спечели бронзов медал на сингъл жени на международния турнир по бадминтон в Йелгава - Латвия. Тя постигна пет поредни победи, преди да загуби на полуфиналите от Алеся Зайцева от Беларус. Мария е №1 в европейската ранглиста по бадминтон при девойките и №12 в световната ранглиста за същата възрастова група.

Мария Делчева
 

Тенисистката Гергана Топалова започна с летящ старт представянето си в основната схема на турнира "Ролан Гарос" при девойките, като отстрани американката Наташа Събаш с 6:4, 6:0.

Топалова ще участва и на двойки. Миналата седмица талантът на Еврофутбол спечели лятното държавно първенство на България по тенис за девойки до 18 години.

Състезателката по таекуондо Александра Георгиева стана трета в категорията до 41 кг при кадетите на I-то мултиевропейско първенство, проведено в Пловдив. В първата си среща тя победи представителката на Гърция, след това преодоля туркиня, а на полуфинала загуби от състезателка на Русия с 5:6. Александра официално печели квота за Европейското първенство, което ще се проведе през октомври.

Александра Георгиева, първата от дясно на ляво
с Теодор Георгиев

Лекоатлетът Антонио Иванов завърши 4-ти на 100 метра на международния турнир "Самарско знаме" в Стара Загора с време от 10.66, което е на 11 стотни от норматива за световното първенство във Финландия.

Антонио Иванов в оранжево
 

Еврофутбол желае още много успехи на своите спортни таланти!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info вестник Еврофутбол и агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".