Вилиян Бъчваров е 9-и на европейското по кану-каяк в Сърбия

Спортният талант на Еврофутбол – 19-годишният Калоян Бинев, спечели златен медал и стана европейски шампион в категория мъже до 63 кг. на Мултиевропейското първенство по таекуондо, което се проведе в Пловдив. Той достигна до успеха след 5 победи. Първата от тях беше служебна, а следващите три - над представители от Македония, Турция и Русия. На финала Калоян спечели в последните секунди с 2 точки преднина и резултат 11:9 след изключително оспорван двубой с участник от Германия.

На същото първенство друг талант на букмейкърската къща – Емилия Тасева, завоюва сребърния медал и стана европейска вицешампионка по таекуондо при девойките от 15 до 17 години в категория до 55 кг. Това й осигури поименна допълнителна квота за Европейското първенство до 21 г., което ще се състои през втората половина на 2018 г. Във възрастовата група "жени" Емилия завърши турнира на 5-о място. Мултиевропейското първенство по таекуондо беше трето състезание за нея в последните 3 седмици. На 16 и 17 юни 2018 година тя ще вземе участие и в "Luxembourg Open G-1 Tournament", което ще е последният й турнир за сезона.

На Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени, което се проведе в Белград – Сърбия, талантът на Еврофутбол Вилиян Бъчваров, в тандем с Кристиан Душев, стана девети на К2 – 200 м с време 32,812 сек. Преди това на полуфинала двамата завършиха трети.

Антонио Иванов триумфира със златен медал вчера на лекоатлетическия турнир "Цветанка Христова", който се проведе на Националния стадион "Васил Левски“ в София. Антонио постигна победата с нов личен рекорд на 100 м от 10,57 сек., което е само на 2 стотни от норматива за Световното първенство за юноши под 20 г. (10,55 сек).

Еврофутбол желае още много успехи на спортните си таланти!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info вестник Еврофутбол и агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".