Антонио Иванов покри норматива за Световното първенство за юноши и девойки

Спортният талант на Еврофутбол Таня Звискова постави нов национален рекорд от 1165 т. на 50 м в дисциплината 3х40 изстрела с малокалибрена пушка на Държавното първенство по спортна стрелба, което се проведе от 14 до 18 юни в София. Тя записа 392 т. от положение коляно, 389 т. от позиция легнал и 384 т. от положение прав.

Янина Станчева триумфира като шампион на малокалибрена пушка в другата дисциплина - 60 изстрела легнал, с резултат от 617,2 т.

Антонио Иванов извоюва златния медал на 100 м на Националния шампионат по лека атлетика за юноши под 20 г. вчера, отбеляза ново лично постижение от 10.54 секунди и покри норматива за Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки в Тампере – Финландия.

Янина Станчева - I място
Антонио Иванов
Мила Янакиева

12-годишната състезателка по художествена гимнастика Мила Янакиева стана първа в многобоя за старша възраст и спечели златните медали на топка и бухалки на международното състезание "Кюстендилско лято", което се проведе през уикенда.

Талантът в стрелбата с лък Иван Банчев стана първи в индивидуалната надпревара при кадетите на международния турнир "Купа Разград". На финала той победи националния състезател на Румъния Михай Русу със 7:1. Преди това Банчев постигна общ резултат от 661 т. на квалификациите, което е с 50 точки разлика от втория в класирането. Той спечели и втори златен медал в смесен отбор с Никол Георгиева, след като победиха отбори от София и от Велико Търново.

 
Иван Банчев
Петър Божинов
Вилиян Бъчваров

Плувецът Петър Божинов взе четири златни медала - на 100 кроул, 100 гръб, 100 делфин и 200 съчетано, както и купа за най-добър плувец във възрастова група на родените до 2000 г. на плувния турнир – "Панорама" в гр. Плевен, проведен на 16-17 юни на 25 м басейн.

Състезателят по кану-каят Вилиян Бъчваров участва на провелия се в събота и неделя Държавен отборен шампионат. Той се класира на четвърто място на едноместен каяк 1000 м и на второ място на едноместен каяк 500 м.

Еврофутбол желае още много успехи и победи на спортните си таланти!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info вестник Еврофутбол и агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".