Спортисти, подкрепени от букмейкъра, с 8 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал през уикенда

Спортният талант на Еврофутбол Антонио Иванов стана балкански шампион на 200 м за юноши на Балканското първенство по лека атлетика под 20 г. в Истанбул - Турция. Той спечели златния медал с постижение от 21.17 сек., което е негов личен рекорд и покрит норматив за световното първенство за юноши и девойки в Тампере - Финландия. Антонио покорява титлата в тази дисциплина за втора поредна година, след като през 2017 г. също завърши първи на 200 м на младежката Балканиада. Талантът на Еврофутбол взе и сребърен медал на 100 м, след като финишира наравно със Сотирис Карагканис от Гърция.

След дълго разчитане на фотофиниша представителят на южната ни съседка бе определен за победител с преднина от само 6 хилядни от секундата (времето, записано за Караганис, беше 10.904 сек. срещу 10.910 сек. за Антонио Иванов).

Мария Йовкова
Ева Петкова златен медал
Иван Банчев в средата

Състезателката по тенис на маса Мария Йовкова завоюва три златни и един сребърен медал на Държавното отборно и индивидуално първенство до 21 г., което се проведе в Пловдив. Тя стана шампионка индивидуално, на двойки с партньорка си Михаела Димова и отборно с тима на "Стоянстрой". На смесени двойки със Стефан Тодоров се класираха втори.

Лекоатлетката Ева Петкова взе златен медал във възрастовата група 15-годишни на 800 м в състезанието "Атлетиката търси таланти" в София. Тя постигна рекордно време за турнира в тази дисциплина от 2:22.04 мин.

Талантът Иван Банчев извоюва два златни медала на Държавното първенство по стрелба с лък в Разград. Той стана първи индивидуално и в смесен отбор с Никол Георгиева.

Рахим Рашайда е носител на "Купа България" за момчета до 15 години на шпага, а в турнира "Мастърс" за кадети спечели бронзовото отличие. През април тази година той се пребори за "Купа България" до 13 г. В резултат на постиженията си на турнирите "Мастърс" и на международните си изяви Рахим Рашайда в момента оглавява ранглистата на България по шпага в две възрастови групи - до 13 и до 15 години.

Еврофутбол поздравява спортните си таланти за големите им постижения и им желае още много успехи!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info вестник Еврофутбол и агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".