Александър Сръндев спечели 10-та титла по триатлон

Спортният талант на Еврофутбол Петър Божилов завърши на 30-о място на Европейското първенство за юноши, девойки и младежи в открити води (плувен маратон), който се състоя на 14.07.2018 г. в Малта. 18-годишният столичанин преодоля 10-километровата дистанция при младежите за 02:09.56 ч., което му отреди тази позиция в крайното подреждане.

Спортният талант на Еврофутбол от 2017 г. Тодор Тодоров зае най-предно класиране от юношите – 25-о място, като преодоля 7,5 км. за 01:32.06 часа.

Европейско първенство за юноши - Малта
Петър Божилов
Петър Божилов - I място "Света Марина"

След като се завърна от Малта, Петър Божилов (ПК "Атомик") пък спечели и първото място при мъжете на традиционния плувен маратон "Света Марина" на 17.07.2018 г. Състезанието представлява 2,5 км. обиколка на Стария град на гр. Созопол.

Своята 10-та титла на държавен шампион по триатлон спечели Спортният талант на публиката на Еврофутбол Александър Сръндев. 21-годишният столичанин преодоля спринтовата дистанция от 750 м плуване, 23 км колоездене и 5,2 км бягане. за 1:08.00 часа. Самото състезание се проведе в село Николаево – на 20 км. от Русе. Плувната дисциплина се състоя в язовира, което бе по своему предизвикателство за всички участници. Втори, на 6 минути от Алекс, е Евгени Василев, а трети е Иво Илиев.

Във вторник Александър Сръндев замина за първото му Европейско първенство за мъже по триатлон спринт в Тарту, Естония, което ще се проведе в края на седмицата. Стартовият списък е пълен със състезатели участвали на Олимпийски игри, като някой от тях са финиширали в първите шест позиции.

Еврофутбол желае още много успехи на своите спортни таланти!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info вестник Еврофутбол и агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".