Александър Сръндев за първи път се състезава при мъжете на Европейското по триатлон

Спортният талант на Еврофутбол Петър Божилов спечели второ място и сребърен медал на 400 м св. стил в силния международен турнир по плуване в Принцовите острови (гр. Истанбул – Турция). Той изплува дистанцията за 3:59.59 мин.

Петър участва и на 100 м св. стил, където се класира пети с 53:09 сек.

21-годишният Александър Сръндев взе участие в Европейското първенство по триатлон в Тарту – Естония, където се състезава за първи път при мъжете. Дисциплината беше спринт, а дистанцията - 750 м плуване (в река), 20 км колоездене и 5 км бягане.

"Бях подготвен напълно и изцяло насочен за този старт, но лошото ми плуване в началото на състезанието ми коства по-предно класиране" – казва Александър за представянето си. Трасето за колоездене е било тежко и технично, като в средата на състезанието талантът на Еврофутбол е започнал да наваксва изоставането си. Накрая се е представил добре в бягането и е финиширал на 54-то място.

"Щастлив съм, че най-накрая опитах какво е да си на старт с най-добрите в света, хора с по няколко олимпиади зад гърба си. Подготовката ми продължава и сега само трябва да изчистя грешките за по-предни позиции на следващи стартове", допълва Сръндев.

Еврофутбол желае още много успехи на своите Спортни таланти!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info вестник Еврофутбол и агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".