Мария Делчева взе бронзов медал от международно състезание по бадминтон

Спортните таланти на Еврофутбол Таня Звискова и Янина Станчева се представиха отлично на Международния турнир по спортна стрелба Гран При в Нови Сад – Сърбия. Таня спечели бронзов медал в дисциплината 60 изстрела от положение легнал с малокалибрена пушка с резултат от 620.1 т, като едва 0.3 т. я разделиха от 2-то място. На 3 х 40 изстрела със същото оръжие стана 11-а с резултат 1 153 т.

Таня Звискова
Янина Станчева

Янина Станчева също записа едно 11-о място в дисциплината 60 изстрела от легнало положение с малокалибрена пушка, като постигна резултат от 613.7 точки.

Мария Делчева завърши на трето място на "Световната купа по бадминтон" за младежи и девойки. Международният турнир, в който се включиха 168 състезатели от 25 държави, се проведе в Пазарджик.

Талантът на Еврофутбол победи съперничките си от Шотландия, Чехия и Кипър, но падна от рускинята Анастасия Шаповалова. "За мен този турнир беше проба за Европейското, защото почти всички участваха и успях да се сравня с останалите" – коментира Мария.

Спортният талант на Еврофутбол и любимец на публиката - Александър Сръндев, отново спечели в отворен турнир по триатлон. След като миналата седмица победи в "Три екстрийм – Пловдив", този път той се пребори за първото място в състезание в гр. Правец, което се организира за втора поредна година и събира най-много участници от всички съревнования по триатлон в страната. 

Дистанцията отново беше спринт - 750 м плуване в езеро, 20 км колоездене по асфалтов път и 5 км бягане. Александър извоюва победата по изключително категоричен начин. Той изпревари втория и третия с над 10 минути (участникът на второ място беше на 10:58 мин. зад него, а третият - на 11:35 мин.).

Александър Сръндев
Митко Джорджев
Калоян Бинев

Двамата таланти на Еврофутбол в таекуондото – Митко Джорджев и Калоян Бинев, участваха в турнира от най-висок ранг Гран При в Москва. Въпреки че изгубиха първите си срещи, те се чувстват изключително подготвени и гледат напред към предстоящото Гран При в Тампере – Финландия.


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info вестник Еврофутбол и агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".