Трима гребци, подкрепени от букмейкъра, са на репешажи на Световното първенство по академично гребане в Пловдив

Спортният талант на Еврофутбол Михаела Чепишева спечели бронзов медал на сигнъл на международния турнир по бадминтон до 17 г. Загреб Оупън, който се проведе от 7 до 9 септември в Хърватия. В първия кръг съперничката на Михаела не се яви, след което българката се изправи срещу представителката на домакините Тамара Цвиткушич и я победи с 21-18 и 21-16. На четвъртфинала игра срещу 8-та в схемата София Слосярикова от Словакия, като надделя трудно с 21-19 в контрагейма. На полуфинала загуби с 1-2 гейма от друга хърватка – Барбара Яничич. В турнира на двойки Михаела заедно с партньорката й Цветелина Попиванова отпаднаха още в първия кръг.

След силното представяне на турнира се очаква Михаела да се изкачи най-малко с 25-30 места в Европейската ранглиста по бадминтон до 17 г., където в момента е на 51-о място.

Трима спортни таланти на Еврофутбол участват в Световното първенство по академично гребане, което се провежда и в момента в Пловдив. Това са Кристиан Василев и Борис Йотов, които представляват новосформираната българска двойка скул, и Станимир Халаджов, който с партньора си Рангел Кацарски се състезава на двойка без рулеви. Кристиан и Борис стартираха с голям ентусиазъм, но завършиха 4-и в серията си и не успяха да се класират директно за полуфиналите в дисциплината си. Станимир и Рангел пък останаха на крачка от директно класиране на четвъртфиналите, като заеха петото място. Така и за двете двойки предстои участие на репешажи.

Станимир Халаджов, Кристиан Василев,
Рангел Кацарски и Борис Йотов
 

Една точка не достигна на Таня Звискова да преодолее елиминациите в дисциплината 3х40 изстрела с малокалибрена пушка на Световното първенство по стрелба в Южна Корея.

Тя постигна резултат от 1149 точки (385 т от положение коляно, 394 т. от положение легнал и 370 т. от положение прав). Това е с 1 точка по-малко от последната участничка, която продължи напред.

Плувецът, подкрепен от Еврофутбол – Петър Божилов, финишира първи при юношите 17-18 г. на плувен маратон от 6,4 км по време на фестивал на водните спортове, който се проведе на Принцови острови (Киналияда) - гр. Истанбул.

Друг талант на букмейкъра – триатлонистът Александър Сръндев, взе участие в 4-ото издание на щафетния Екиден маратон по улиците на София, с който беше отбелязано Съединението на България. В отбора на Алекс бягаха също и водещият Деян Славчев – Део и лекоатлетите Иво Балабанов, Димчо Мицов, Йоло Николов и Митко Ценов. Те заслужено спечелиха първото място, като избягаха 42-километровата дистанция за 2.15:39 ч. и поставиха нов рекорд на състезанието.

Петър Божилов - I място
Александър Сръндев в средата (с бялата шапка)
Иван Банчев - I място

Талантът на Еврофутбол Иван Банчев стана шампион при кадетите на националния турнир по стрелба с лък "Дунавски стрели", който се проведе в Русе.

Еврофутбол желае още много успехи на спортните си таланти!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info вестник Еврофутбол и агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".