Рахим Рашайда втори на Гран при турнир в Унгария, Гери Топалова вече е № 628 в света

Спортният талант на Еврофутбол Таня Звискова спечели международния турнир по спортна стрелба "Пирин 2018", който се проведе на 04.11.2018 г. в Благоевград. Пловдивчанката постигна 624,3 точки в дисциплината 60 изстрела с въздушна пушка и заслужено се окичи със златото.

Контузия попречи на талантливия ни състезател в таекуондото Митко Джорджев да се представи по-добре във финала на турнира от категория G1 Dracula Open в Румъния, като завърши 2-ри. Той записа три победи – в първия мач с 15-3 срещу французин, във втория с 20-5 срещу украинец и в третия с 12-5 срещу грък. За съжаление травмата му попречи да надиграе и представителя на Белгия в спора за златото.

Златен, сребърен и едно 5-о място е супер активът на 13-годишния ни талант във фехтовката Рахим Рашайда. На международния турнир "Олимпийци" Гран При в унгарския град Дебрецен, Рахим спечели 2-рото място при 14-годишните от 90 участника, а във възрастовата група до 15 години зае 5-о място от 97 състезателя. Надпреварата бе от 3-ти до 4-ти ноември.
Предходният уикенд – на 27-28.10.2018 г. Рахим грабна златото от първия открит турнир за Купата на България за кадети (до 17 г.) при 15-годишните. Надпреварата се организира от Българската федерация по фехтовка и се състоя в столицата.

След успешното представяне на друг талант на българския букмейкър, но в тениса – Гергана Топалова, на турнето й в Австралия от днес тя вече е заема 628-о място в световната ранглиста с 38 точки. Както вече знаете, в Бризбейн 18-годишната пловдивчанка достигна до 1/8-финал, като преди това премина квалификациите. В следващия турнир в Тууомба тя премина квалификациите и отпадна на 1/16-финал, а в третия и четвъртия турнир контузия в рамото й попречиха за преодоляване на пресявките. С това си представяне Гери изпълни главната си задача за годината - да е преди 750-о място в света, което й осигурява и професионален статут през 2019-та. Пътуването до Австралия се осъществи основно с подкрепата на финансирането от Еврофутбол и Българска Федерация по Тенис.

Еврофутбол желае още много успехи на своите спортни таланти!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info вестник Еврофутбол и агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".