Диана Петкова и Светлозар Николов в първите 25 на Световното по плуване

Спортният талант на Еврофутбол Таня Звискова спечели два медала и постигна един рекорд на международния турнир по спортна стрелба Гран при в Осиек, Хърватия. На състезанието, което се проведе от 14-ти до 17-ти декември, Таня заслужи сребърния си медал в дисциплината 60 изстрела с пневматична пушка с резултат 247,8 точки. С 250,7 първа е Роксана Сиди. 24-годишната пловдивчанка спечели бронз на 10 метра с въздушна пушка с 229,9 точки.

Двама от Спортните таланти на Еврофутбол в плуването – Диана Петкова и Светлозар Маринов, завършиха съответно на 22-ро и на 25-то място в последните си дисциплини на Световното първенство по плуване на 25-метров басейн в Китай. Диана финишира за 25,15 сек. на 50 м свободен стил, което не бе достатъчно за влизане в полуфиналите. Въпреки това представянето й в Ханджоу е отлично, след като при дебюта си на такъв голям форум постави нов национален рекорд на 100 метра съчетано плуване.

Съотборникът на Диана в пловдивския "Спринт" - Светлозар Николов, преплува 400 м съчетано с лично постижение за 4:14,25 мин., което му отреди 25-о място. Предишното му най-добро време бе 4:16,38 мин.

Петър Божилов, пък грабна купата за "Най-добър състезател" в група 2002 г и по-големи с четири златни медала на 100 метра свободен стил, гръб и бътерфлай, както и на 200 метра съчетано на плувния турнир купа "Плевен".

Двама от талантите на Еврофутбол в таекуондото – братята Александър и Митко Джорджеви, спечелиха златни медали в кат. 68 кг. съответно при юношите и мъжете на Коледен турнир в Дупница. Александър преодоля македонец и грък за успеха си, а Митко се справи с македонец в първата си среща и с друг българин за златото.

Еврофутбол желае още много успехи на спортните си таланти!


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info вестник Еврофутбол и агенциите КРОСС и БГНЕС, радиата Дарик радио и Българското национално радио. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".