Антон Синапов е в Топ 10 на Европейското първенство по биатлон в индивидуалния старт, а Габриела Антонова постигна голям успех в шахмата

Талантите на Еврофутбол - джудистът Ивайло Иванов и състезателката по спортна гимнастика Грета Банишка станаха Спортист № 1 съответно при мъжете и жените на обединени спортни клубове ЦСКА за 2017 г. Наградите им бяха връчени от известния български боксьор Кубрат Пулев. Ивайло Иванов печели приза за втора поредна година.

Друг спортен талант на Еврофутбол за миналата година – биатлонистът Антон Синапов, постигна успех в индивидуалната надпревара на 20 км. на Европейското първенство по биатлон в Италия, като завърши 10-и от 110 състезатели. Българският отбор зае 15-о място в крайното класиране.


Награждаване на Грета и Ивайло, сн: sportal.bg

Антон Синапов

Габриела Антова в ляво

16-годишната Габриела Антова, която освен Спортен талант на Еврофутбол за 2017-а, е също и майстор на световната федерация по шах ФИДЕ, постигна реми в среща със световната шампионка по шах Антоанета Стефанова. Това стана по време на един от най-силните открити турнири по шахмат в света за годината, който се провежда от 23 януари до 2 февруари в Гибралтар - Великобритания. В мастърса редом с Габриела играят едни от най-известните имена в шахмата - Левон Аронян, Хикару Накамура, Василий Иванчук, гросмайстор Антоанета Стефанова, Александра Костенюк, Мария Мизичук и много други призьори от европейски и световни първенства.

Участието на Габриела Антова на този престижен форум е свързано с амбициите й да атакува призовите места не само в детско-юношеския шахмат, но и в женския.


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg и blitz.bg, actualno.bg и sportlive.bg вестниците Еврофутбол и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.