БИАТЛОНИСТИТЕ НИ ЗАКРИХА СЕЗОНА С ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО НА БЕЛМЕКЕН

Спортният талант на Еврофутбол Димитър Исаев се завърна в басейна с покрит норматив за Световно и Европейско първенство по скокове във вода. След близо 13-месечна пауза заради контузия 21-годишният столичанин се класира на 9-о място на Открития шампионат на Италия на 3-метров трамплин с 349,50 точки.

Димитър Исаев
Даниела Кадева

Биатлонистите ни закриха сезона с държавно първенство на Белмекен. Спортният ни талант при дамите Даниела Кадева (Банско) спечели един златен и два сребърни медала. Първото място завоюва на 12,5 км., а сребърните отличия са в спринта и на 10 км.

На 10 км. при мъжете Антон Синапов е 3-ти, а на 12,5 км преследване взе сребъро. Друг талант – Димитър Герджиков, е с бронз на 15 км.

Антон Синапов
Димитър Герджиков
Християн Стоянов - III място

Спортният талант в леката атлетика и параолимпиец Християн Стоянов се окичи с бронзов медал от 4-то издание на маратона на Стара Загора. Той финишира за 33,17 мин на 10,55 км., което е с около минута по-добро постижение от резултата му от миналата година. Преди него финишираха Йоло Николов и Иво Балабанов.


Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците "Труд" и Еврофутбол; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".