Християн Стоянов е 2-ри на състезание в Париж

Спортният талант на Еврофутбол Нургюл Салимова се окичи с два медала от Държавните индивидуални първенства по шах, които се проведоха в Асеновград. 16-годишната ни състезателка участва в най-силната група – тази за младежи до 20 години. В дисциплината ускорен шах тя е 3-та, а в шампионата по блиц е 2-ра. Турнирът бе етап от нейната подготовка за участие в индивидуалния европейски шампионат за жени в Анталия, който започва от 10-ти април.

Параолимпиецът и Спортен талант на Еврофутбол – Християн Стоянов, грабна среброто на 4 километра бягане на състезание в Париж.

Преди него се нареди представител на домакините Люк Монтадон. В надпреварата взеха участие над 300 състезатели.

Три от Спортните таланти в таекуондото Александра Георгиева, Радина Борисова и Румина Кирчева се върнаха с медали от международния турнир Скопие оупън. Александра спечели злато, като първо победи представителка на Косово с 27:0, а във втората среща надигра сънародничка с 9:0. Първо място спечели и Радина Борисова. Румина пък взе бронз, след като на четвъртфинал надделя над сръбкиня с 16:0, а на полуфинала отстъпи пред българка са минималното 3:4.

Александра Георгиева
Александра Георгиева и Радина Борисова
Румина Кирчева

Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците "Труд" и Еврофутбол; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".