Христо Христов е 11-ти на Европейското по вдигане на тежести в Батуми

Спортният талант на Еврофутбол Светлозар Николов покри норматив за Световното първенство по плуване, което ще се проведе от 12 до 18 юли в Куанджу, Южна Корея. 19-годишният възпитаник на Ботко Трендафилов изплува 400 м съчетано за 4:23.40 мин по време на международния турнир Гран при на Бургас. Заро остана само на 16 стотни от националния рекорд на Михаил Александров, регистриран на Световното първенство в Мелбърн през 2007 г. Състезателят на пловдивския "Спринт" подобри и личното си време на 200 метра свободен стил, където завърши първи за 1:52.47 мин. На 200 м брус е втори с 2:18.99 мин.

Надпреварата в "Парк Арена" ОЗК е с рекордния за родните стандарти награден фонд от 20 хиляди лева. В нея взеха участие 278 плувци от 24 клуба. Организатори са БФПС и местната община.

Христо Христов се класира на 11-о място на Европейското първенство по вдигане на тежести в Батуми, Грузия. 17-годишният варненец изхвърли 172 кг., а в изтласкването постигна 204 кг., с което събра 376 кг в двубоя. За съжаление контузия в рамото му попречи да се представи още по-добре.

Христо Христов
Иван Банчев в ляво
Константин Василев - в дясно
 
Друг Спортен талант на Еврофутбол – Иван Банчев, се класира на 58-мо място на европейското Гран при за мъже и жени по стрелба с лък на открито, което се проведе от 9-ти до 13-ти април в Букурещ, Румъния. Във ветровитото и дъждовно време в квалификациите Иван остана 59-ти с 648 точки при стрелба на 70 метра. В състезанието участваха 154 мъже от 50 държави.
 
16-годишният Константин Василев зае 6-то място в кроса "Сунгурларска долина". Това е етап от подготовката на младия ни биатлонист.
 

Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, blitz.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците "Труд" и Еврофутбол; агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия "Васил Левски".